Γρήγορη Βοήθεια

Η βάση γνώσεων είναι κατηγοριοποιημένη συλλογή από απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις (FAQ) και άρθρα. Μπορείτε να διαβάσετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία ή επιλέξτε μια υποκατηγορία που σας ενδιαφέρει. Οδηγίες για Windows (Vista, 7, 8, 10)

Λύση

Προσοχή: Οι παρακάτω οδηγίες προϋποθέτουν ότι υπάρχει προσωρινά εναλλακτικός τρόπος πρόσβασης στο internet, είτε μέσω ενσύρματης σύνδεσης, είτε μέσω κάποιου δικτύου Wi-Fi εκτός του eduroam, είτε μέσω 3G/4G.

 

1. Αν έχετε συνδεθεί παλιότερα στο δίκτυο eduroam και έχετε αποθηκευμένες ρυθμίσεις, θα πρέπει να τις διαγράψετε.

 

2. Επισκεφθείτε τη σελίδα https://cat.eduroam.org/?idp=1711&profile=3030 και πατήστε το κουμπί για λήψη του πακέτου εγκατάστασης eduroam για την έκδοση Windows που χρησιμοποιείτε.

 

3. Όταν ολοκληρωθεί η λήψη του προγράμματος εγκατάστασης, εκτελέστε το. Εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό του ιδρυματικού σας λογαριασμού αν σας ζητηθούν.

 

4. Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την εγκυρότητα του πιστοποιητικού CA με όνομα "FreeRADIUS DUTH CA" και sha1 fingerprint: E4:28:D1:34:E5:1F:82:6A:9A:AF:85:C3:9B:46:C6:D4:09:4B:69:87. Αποδεχτείτε την εγκατάστασή του.

 

5. Για κάποιες εκδόσεις Windows θα σας ζητηθεί να εγκατασταθεί το λογισμικό GeantLink (περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα εγκατάστασης που κατεβάσατε). Επιτρέψτε την εγκατάσταση του λογισμικού.

 

6. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, αν σας ζητήθηκαν σε προηγούμενο βήμα τα στοιχεία του λογαριασμού σας, θα πρέπει να συνδεθείτε αυτόματα. Ειδάλλως, επιλέξτε το δίκτυο "eduroam" από τη λίστα των διαθέσιμων δικτύων και εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας για να συνδεθείτε.

 

 

 

 
Βοήθησε αυτό το άρθρο; ναι / οχι

Λεπτομέρειες άρθρου

ID Αρθρου: 120

Κατηγορία: Σύνδεση με eduroam CAT (προτείνεται)

Ημερομηνία που προστέθηκε: 05-09-2019 11:17:55

Προβολές : 3872

Αξιολόγηση (Ψήφοι): Το άρθρο αξιολογήθηκε 4.0/5.0 (12)

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Υπολογιστικό Κέντρο - Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων