Γρήγορη Βοήθεια

Η βάση γνώσεων είναι κατηγοριοποιημένη συλλογή από απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις (FAQ) και άρθρα. Μπορείτε να διαβάσετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία ή επιλέξτε μια υποκατηγορία που σας ενδιαφέρει. Οδηγίες για Mac OS

Λύση

Προσοχή: Οι παρακάτω οδηγίες προϋποθέτουν ότι υπάρχει προσωρινά εναλλακτικός τρόπος πρόσβασης στο internet, είτε μέσω ενσύρματης σύνδεσης, είτε μέσω κάποιου δικτύου Wi-Fi εκτός του eduroam, είτε μέσω 3G/4G.

 

- Αν έχετε συνδεθεί παλιότερα στο eduroam, πρέπει να αφαιρέσετε τα αποθηκευμένα στοιχεία. Για να το κάνετε αυτό:

 

1. Πηγαίνετε στις "Προτιμήσεις συστήματος" > "Δίκτυο", επιλέξτε από αριστερά "Wi-Fi" και πατήστε δεξιά στο παράθυρο το κουμπί "Για προχωρημένους". Θα εμφανιστεί μια λίστα με τα προτιμώμενα δίκτυα. Επιλέξτε το "eduroam" και πατήστε το κουμπί "-" για να το διαγράψετε.

 

2. Πηγαίνετε στις "Προτιμήσεις συστήματος" > "Προφίλ", επιλέξτε το "eduroam" και πατήστε το "-" για να το διαγράψετε. Αν δεν υπάρχει η επιλογή "Προφίλ", ή δεν έχετε προφίλ με όνομα "eduroam", αγνοήστε αυτό το βήμα.

 

- Αφού έχετε κάνει τα παραπάνω, τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε το προφίλ από το eduroam CAT, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 

1. Επισκεφθείτε τη σελίδα https://cat.eduroam.org/?idp=1711&profile=3030 χρησιμοποιώντας τον Safari browser και πατήστε το κουμπί για λήψη του πακέτου εγκατάστασης eduroam.

 

2. Κατεβάστε το πακέτο εγκατάστασης eduroam για την έκδοση του Mac OS σας. Όταν κατέβει, θα ανοίξει το παράθυρο εγκατάστασης του δικτύου eduroam.

 

3. Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την εγκυρότητα του πιστοποιητικού CA με όνομα "FreeRADIUS DUTH CA" και sha1 fingerprint: E4:28:D1:34:E5:1F:82:6A:9A:AF:85:C3:9B:46:C6:D4:09:4B:69:87. Αποδεχτείτε την εγκατάστασή του.

 

4. Εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό του ιδρυματικού λογαριασμού σας όταν σας ζητηθούν. 

 
Βοήθησε αυτό το άρθρο; ναι / οχι

Λεπτομέρειες άρθρου

ID Αρθρου: 123

Κατηγορία: Σύνδεση με eduroam CAT (προτείνεται)

Ημερομηνία που προστέθηκε: 12-09-2019 10:58:56

Προβολές : 1683

Αξιολόγηση (Ψήφοι): Το άρθρο αξιολογήθηκε 3.4/5.0 (5)

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Υπολογιστικό Κέντρο - Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων