Γρήγορη Βοήθεια

Η βάση γνώσεων είναι κατηγοριοποιημένη συλλογή από απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις (FAQ) και άρθρα. Μπορείτε να διαβάσετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία ή επιλέξτε μια υποκατηγορία που σας ενδιαφέρει. Οδηγίες ρύθμισης VPN για iOS

Λύση

1. Εγκαθιστούμε από το App Store την εφαρμογή "OpenVPN Connect".

 

2. Κατεβάζουμε από τη συσκευή μας το αρχείο duth-udp.ovpn, το οποίο περιέχει τις ρυθμίσεις της σύνδεσης VPN. Η συσκευή θα μας προτείνει άνοιγμα του αρχείου με το OpenVPN. Το επιλέγουμε (1):

 

 

** Αν αντιμετωπίσουμε προβλήματα σύνδεσης με το συγκεκριμένο αρχείο ρυθμίσεων μπορούμε να δοκιμάσουμε και με το duth-tcp.ovpn, αλλά γενικά προτείνεται η χρήση του πρώτου αρχείου ρυθμίσεων.

 

2. Το αρχείο θα ανοίξει με την εφαρμογή OpenVPN. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε το κουμπί "+" για να αποθηκεύσουμε αυτό το προφίλ ρυθμίσεων (1):

 

 

3. Στην ειδοποίηση που θα εμφανιστεί, επιτρέπουμε στο OpenVPN να διαχειρίζεται συνδέσεις VPN (1):

 

 

4. Το προφίλ έχει αποθηκευτεί, τώρα μπορούμε να εισάγουμε το όνομα χρήστη (1) και τον κωδικό (2) του ιδρυματικού μας λογαριασμού. Για να μη μας ζητούνται τα στοιχεία σύνδεσης κάθε φορά που επιχειρούμε να συνδεθούμε, επιλέγουμε αποθήκευσή τους (3). Για να συνδεθούμε ενεργοποιούμε το κουμπί σύνδεσης (4):

 

 

5. Η συσκευή θα ζητήσει την άδειά μας για να επιτρέψει στο OpenVPN να ενεργοποιήσει τη σύνδεση VPN. Το επιτρέπουμε (1):

 

 

Αν έχουμε εισάγει σωστά τα στοιχεία μας, η σύνδεση θα ολοκληρωθεί και πλέον θα είμαστε συνδεδεμένοι στο VPN. Στο status bar θα εμφανίζεται ένα εικονίδιο το οποίο θα υποδηλώνει ότι υπάρχει ενεργή σύνδεση VPN.

 

Αποσύνδεση

Ανοίγουμε την εφαρμογή OpenVPN και απενεργοποιούμε το κουμπί σύνδεσης (1):

 

 

Συνημμένα:
1.png 1.png
2.png 2.png
3.png 3.png
4.png 4.png
5.png 5.png
6.png 6.png

 
Βοήθησε αυτό το άρθρο; ναι / οχι

Λεπτομέρειες άρθρου

ID Αρθρου: 116

Κατηγορία: Υπηρεσία VPN

Ημερομηνία που προστέθηκε: 18-06-2018 08:02:01

Προβολές : 2000

Αξιολόγηση (Ψήφοι): Το άρθρο αξιολογήθηκε 3.5/5.0 (11)

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Υπολογιστικό Κέντρο - Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων