Γρήγορη Βοήθεια

Η βάση γνώσεων είναι κατηγοριοποιημένη συλλογή από απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις (FAQ) και άρθρα. Μπορείτε να διαβάσετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία ή επιλέξτε μια υποκατηγορία που σας ενδιαφέρει. Οδηγίες ρύθμισης VPN για Windows

Λύση

1. Κατεβάζουμε το αρχείο duth-udp.ovpn (δεξί κλικ > αποθήκευση ως), το οποίο περιέχει τις ρυθμίσεις της σύνδεσης VPN.

 

** Αν αντιμετωπίσουμε προβλήματα σύνδεσης με το συγκεκριμένο αρχείο ρυθμίσεων μπορούμε να δοκιμάσουμε και με το duth-tcp.ovpn, αλλά γενικά προτείνεται η χρήση του πρώτου αρχείου ρυθμίσεων.

 

2. Κατεβάζουμε το OpenVPN από εδώ (έκδοση 2.5.x, Εάν έχουμε εγκατάσταση 64-bit των windows, επιλέγουμε το Windows 64-bit MSI installer, εάν έχουμε 32-bit έκδοση ή εάν δεν γνωρίζουμε τι έκδοση είναι το λειτουργικό μας, τότε διαλέγουμε το Windows 32-bit MSI Installer).

 

3. Κάνουμε διπλό κλικ στο αρχείο που κατεβάσαμε (ή δεξί κλίκ και επιλέγουμε install) για να ξεκινήσει η εγκατάσταση, επιλέγοντας τα παρακάτω στα παράθυρα που θα εμφανιστούν:

Installation

 

 

 

 

4. Μετά το πέρας της εγκατάστασης, θα έχει εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας το εικονίδιο της εφαρμογής, το κάνουμε διπλό κλικ:

Θα μας εμφανίσει μήνυμα ότι δεν έχει βρει προφίλ σύνδεσης καθώς δεν έχουμε εισάγει ακόμα κάποιο, πατάμε "οκ" (1):

 

 

5. To OpenVPN εκτελείται πλέον στο system tray κάτω δεξιά, βρίσκουμε το εικονίδιό του και κάνουμε δεξί κλικ πάνω του (1):

 

 

6. Στο μενού που ανοίγει επιλέγουμε "Import File...(1):

 

 

Θα ανοίξει ένα παράθυρο εξερεύνησης αρχείων, βρίσκουμε το αρχείο duth-udp.ovpn που κατεβάσαμε στο βήμα 1, και το ανοίγουμε. Εμφανίζεται κάτω δεξιά ως ειδοποίηση η επιτυχής ειααγωγή αρχείου:

 

 

 

7. Το προφίλ ρυθμίσεων έχει αποθηκευτεί. Για να συνδεθούμε στο VPN, βρίσκουμε το εικονίδιο του OpenVPN στο system tray και κάνουμε δεξί κλικ πάνω του (1). Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέγουμε το προφίλ που μας ενδιαφέρει (2) και έπειτα "Connect(3). Αν δεν έχουμε πάνω από ένα προφίλ αποθηκευμένα, τότε αντί για λίστα με προφίλ, θα εμφανιστεί απευθείας η επιλογή Connect, οπότε την επιλέγουμε:

 

 

8. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, εισάγουμε το όνομα χρήστη (1) και τον κωδικό του ιδρυματικού μας λογαριασμού (2). Αν επιθυμούμε να αποθηκεύσουμε τον κωδικό μας ώστε να μη μας ζητείται κάθε φορά που επιχειρούμε να συνδεθούμε, τσεκάρουμε τη σχετική επιλογή (3). Τέλος, πατάμε "οκ(4):

 

 

 

9. Αν έχουμε εισάγει τα στοιχεία μας σωστά, θα πραγματοποιηθεί η σύνδεση στο VPN και θα εμφανιστεί για λίγο μια ειδοποίηση κάτω δεξιά που θα μας ενημερώνει για τη διεύθυνση IP που έχουμε λάβει, ενώ το εικονίδιο του OpenVPN θα γίνει πράσινο:

 

 

Αποσύνδεση

Για να αποσυνδεθούμε από το VPN, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του OpenVPN στο system tray (1), επιλέγουμε από το μενού που θα ανοίξει την ενεργή σύνδεση (2), και πατάμε "Disconnect(3). Αν δεν έχουμε πάνω από μία συνδέσεις αποθηκευμένες, τότε στο μενού θα εμφανίζεται απευθείας η επιλογή Disconnect:

 

 

 
 
 

Συνημμένα:
1.png 1.png
7.png 7.png
2.png 2.png
3.png 3.png
8.png 8.png
10.png 10.png

 
Βοήθησε αυτό το άρθρο; ναι / οχι

Λεπτομέρειες άρθρου

ID Αρθρου: 132

Κατηγορία: Υπηρεσία VPN

Ημερομηνία που προστέθηκε: 20-01-2022 13:33:38

Προβολές : 2912

Αξιολόγηση (Ψήφοι): Το άρθρο αξιολογήθηκε 5.0/5.0 (6)

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Υπολογιστικό Κέντρο - Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων