Γρήγορη Βοήθεια

Η βάση γνώσεων είναι κατηγοριοποιημένη συλλογή από απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις (FAQ) και άρθρα. Μπορείτε να διαβάσετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία ή επιλέξτε μια υποκατηγορία που σας ενδιαφέρει. Οδηγίες ρύθμισης VPN για Android

Λύση

1. Εγκαθιστούμε από το Google Play Store την εφαρμογή "OpenVPN for Android".

 

2. Κατεβάζουμε το αρχείο duth-udp.ovpn, το οποίο περιέχει τις ρυθμίσεις της σύνδεσης VPN, και το αποθηκεύουμε σε κάποιο φάκελο στη συσκευή μας.

** Αν αντιμετωπίσουμε προβλήματα σύνδεσης με το συγκεκριμένο αρχείο ρυθμίσεων μπορούμε να δοκιμάσουμε και με το duth-tcp.ovpn, αλλά γενικά προτείνεται η χρήση του πρώτου αρχείου ρυθμίσεων.

 

3. Ανοίγουμε την εφαρμογή "OpenVPN for Android" που εγκαταστήσαμε στο βήμα 1, και κάνουμε κλικ στο σχετικό κουμπί (1) για να εισάγουμε μια νέα σύνδεση VPN από έτοιμο αρχείο ρυθμίσεων:

 

 

 

4. Θα ανοίξει ο File Explorer (πρόγραμμα εξερεύνησης αρχείων) της συσκευής μας, βρίσκουμε και ανοίγουμε το αρχείο duth-udp.ovpn από το φάκελο που το είχαμε κατεβάσει στο βήμα 2.

 

5. Στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγουμε "οκ" (1) για να ολοκληρωθεί η εισαγωγή του προφίλ ρυθμίσεων:

 

 

6. Πλέον στο κεντρικό παράθυρο της εφαρμογής, στην καρτέλα "PROFILES" εμφανίζεται η σύνδεση που μόλις αποθηκεύσαμε. Για να συνδεθούμε κάνουμε κλικ πάνω της (1):

 

 

7. Την πρώτη φορά που θα επιχειρήσουμε να συνδεθούμε με την εφαρμογή αυτή, το Android μπορεί να εμφανίσει ένα παράθυρο, ζητώντας μας να επιβεβαιώσουμε ότι επιτρέπουμε στην εφαρμογή να διαχειρίζεται συνδέσεις VPN. Αποδεχόμαστε (1):

 

 

8. Έπειτα θα εμφανιστεί το παράθυρο εισαγωγής των στοιχείων μας. Εισάγουμε το όνομα χρήστη  (1) και τον κωδικό (2) του ιδρυματικού μας λογαριασμού. Αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε τον κωδικό ώστε να μη μας τον ζητάει κάθε φορά που επιχειρούμε να συνδεθούμε, επιλέγουμε αποθήκευση κωδικού (3). Τέλος, επιλέγουμε "ΟΚ(4):

 

 

9. Αν έχουμε εισάγει σωστά τα στοιχεία μας, θα συνδεθούμε στο VPN. Κατά τη σύνδεση, η εφαρμογή θα μας εμφανίζει κάποιες πληροφορίες (log). Μπορούμε να φύγουμε από την εφαρμογή πατώντας το κουμπί "Back" ή "Home" της συσκευής μας.

 

Αποσύνδεση

Για όσο είμαστε συνδεδεμένοι, στη μπάρα κατάστασης (status bar) στο πάνω αριστερά μέρος της οθόνης θα εμφανίζεται το εικονίδιο της εφαρμογής. Ανοίγοντας το συρτάρι ειδοποιήσεων (notification drawer) με σύρσιμο του status bar προς τα κάτω, θα δούμε το notification της εφαρμογής με κάποια στοιχεία για την τρέχουσα ταχύτητα download/upload και το συνολικό όγκο δεδομένων που έχουν μεταφερθεί μέσω του VPN. Για να αποσυνδεθούμε ειπλέγουμε "DISCONNECT" (1):

 

 

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο επιβεβαίωσης, επιλέγουμε πάλι "DISCONNECT" (1):

 

 

Συνημμένα:
1.png 1.png
2.png 2.png
3.png 3.png
4.png 4.png
5.png 5.png
6.png 6.png
7.png 7.png

 
Βοήθησε αυτό το άρθρο; ναι / οχι

Λεπτομέρειες άρθρου

ID Αρθρου: 114

Κατηγορία: Υπηρεσία VPN

Ημερομηνία που προστέθηκε: 07-06-2018 11:18:46

Προβολές : 3205

Αξιολόγηση (Ψήφοι): Το άρθρο αξιολογήθηκε 4.1/5.0 (13)

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Υπολογιστικό Κέντρο - Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων