Γρήγορη Βοήθεια

Η βάση γνώσεων είναι κατηγοριοποιημένη συλλογή από απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις (FAQ) και άρθρα. Μπορείτε να διαβάσετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία ή επιλέξτε μια υποκατηγορία που σας ενδιαφέρει. Αποθήκευση email.

Λύση

Για να αποθηκεύσετε τα ηλεκτρονικά σας μηνύματα στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσεις το κατάλληλο λογισμικό.

Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν τους χρήστες του "Mozilla Thunderbird".

1. Για να κρατήσετε τοπικό αντίγραφο των emails σας πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε τον/τους τοπικούς φακέλους στους οποίους θα αποθηκευτεί το αντίγραφο. Στο παράθυρο του thunderbird, κάτω αριστερά, κάντε δεξί κλικ στο “Τοπικοί φάκελοι” (1) και επιλέξτε “Νέος φάκελος” (2):


2. Στο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέξτε ένα όνομα για το φάκελο αντιγράφων, πχ “DUTH_archive” (1), φροντίστε ο νέος φάκελος να είναι υποφάκελος των “Τοπικών φακέλων” (2) και πατήστε “Δημιουργία φακέλου”:


3. Στους “Τοπικούς φακέλους” έχει εμφανιστεί ο φάκελος “DUTH_archive” που μόλις δημιουργήσατε. Εφόσον επιθυμείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα άνω του ενός φακέλων του λογαριασμού σας, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε επιπλέον φακέλους κάτω από τον αρχικό. Κάντε δεξί κλικ πάνω στο φάκελο “DUTH_archive” (1) και επιλέξτε  “Νέος υποφάκελος” (2):


4. Δημιουργήστε έναν υποφάκελο του “DUTH_archive” με όνομα πχ “received” για να κρατήσετε αντίγραφο της εισερχόμενης αλληλογραφίας:


5. Με παρόμοιο τρόπο με τα βήματα 3 και 4, δημιουργήστε έναν υποφάκελο με όνομα “sent” για να κρατήσετε αντίγραφο της εξερχόμενης αλληλογραφίας. Στους “Τοπικούς φακέλους”, κάτω από το φάκελο “DUTH_archive” θα πρέπει να εμφανίζονται τώρα οι δύο υποφάκελοι που μόλις δημιουργήσατε:
6. Για να κρατήσετε αντίγραφο των εισερχόμενων μηνυμάτων σας, επιλέξτε το φάκελο εισερχόμενης αλληλογραφίας του λογαριασμού σας (1) και πατήστε Ctrl + A. Με αυτό τον τρόπο θα επιλεγούν όλα τα μηνύματα του φακέλου αυτού. Έπειτα, κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε από τα επιλεγμένα μηνύματα και επιλέξτε διαδοχικά από το μενού που θα εμφανιστεί “Αντιγραφή σε” > “Τοπικοί φάκελοι” > “DUTH_archive” > “received” (2, 3, 4, 5). Ο thunderbird θα αντιγράψει όλα τα επιλεγμένα μηνύματα στο φάκελο received. Αν έχετε πολλά μηνύματα στο φάκελο εισερχομένων, η διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει πολλή ώρα.7. Όμοια με το βήμα 6, κρατήστε αντίγραφο της εξερχόμενης αλληλογραφίας σας:Συνημμένα:
1.png 1.png
2.png 2.png
3.png 3.png
4.png 4.png
5.png 5.png
6.png 6.png
7.png 7.png

 
Βοήθησε αυτό το άρθρο; ναι / οχι
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Υπολογιστικό Κέντρο - Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων