Γρήγορη Βοήθεια

Η βάση γνώσεων είναι κατηγοριοποιημένη συλλογή από απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις (FAQ) και άρθρα. Μπορείτε να διαβάσετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία ή επιλέξτε μια υποκατηγορία που σας ενδιαφέρει. Η σύνδεση στην τηλεδιάσκεψη μέσω της εφαρμογής ePresence δεν είναι ικανοποιητική, ακούγεται ήχος με διακοπές.

Λύση

Το πιο πιθανό σενάριο είναι η δικτυακή σας σύνδεση να μην είναι επαρκής.

  • Φροντίστε αν είναι δυνατό να συνδέετε τον υπολογιστή σας με καλώδιο Ethernet στο Internet και όχι ασύρματα.
  • Επιλέξτε την υποενότητα “Video” και ενεργοποιήστε την επιλογή “Limited Bandwidth” στη καρτέλα ρυθμίσεων και κατάστασης του προγράμματος αν η σύνδεση στη τηλεδιάσκεψη εξακολουθεί να είναι κακή (Εικόνα 7).
  

Κάνοντας αυτή την επιλογή, η ποιότητα video που αποστέλλετε περιορίζεται σε ανάλυση CIF – ώστε να περιορίζεται η απαιτούμενη χωρητικότητα στο κανάλι αποστολής (uplink). Επιπλέον, το πλήθος των ροών video συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη που λαμβάνετε είναι αρχικά περιορισμένο. Εφόσον υπάρχει πλεονάζον εύρος ζώνης στο downlink, το σύστημα ανταποκρίνεται αυξάνοντας σταδιακά το πλήθος των ροών video συμμετεχόντων που λαμβάνετε. 

Η καρτέλα ρυθμίσεων εμφανίζεται είτε πατώντας στο εικονίδιο με μορφή γραναζιού μέσα από το περιβάλλον του προγράμματος VidyoDesktop (βλ. ενότητα «ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ» στην περιγραφή του εικονιδίου «Επιλογές») είτε εκτελώντας την επιλογή “Configuration” από το εικονίδιο της εφαρμογής VidyoDesktop στη γραμμή ενεργών εφαρμογών στην επιφάνεια εργασίας.

  • Φροντίστε να χρησιμοποιείτε τις προτεινόμενες συσκευές για την τηλεδιάσκεψη.
  • Φροντίστε οι συσκευές που χρησιμοποιείτε (ήχου και εικόνας) να είναι ενσύρματα συνδεδεμένες στον προσωπικό σας υπολογιστή.
  • Αποφεύγετε την τροφοδοσία laptop με την μπαταρία του.
Η χαμηλή μπαταρία μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του συστήματός σας.
  • Επιλέξτε το “HighPerformance” στις επιλογές Power Plan, αν υπάρχει, του υπολογιστή σας.
Αυτό δίνει μεγαλύτερη ισχύ στις εργασίες του επεξεργαστή σας, και κυρίως προτείνεται για μηχανήματα με πιο αδύναμα χαρακτηριστικά. 
  • Σε περίπτωση παλαιού υπολογιστή φροντίστε να έχει τεχνικά χαρακτηριστικά που είναι εντός των προδιαγραφών που επιτρέπει η εφαρμογή

Συνημμένα:
Fig7.png Fig7.png

 
Βοήθησε αυτό το άρθρο; ναι / οχι

Λεπτομέρειες άρθρου

ID Αρθρου: 25

Κατηγορία: Τηλεδιάσκεψη

Ημερομηνία που προστέθηκε: 22-08-2014 14:34:12

Προβολές : 206

Αξιολόγηση (Ψήφοι): Το άρθρο αξιολογήθηκε 3.2/5.0 (11)

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Υπολογιστικό Κέντρο - Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων