Γρήγορη Βοήθεια

Η βάση γνώσεων είναι κατηγοριοποιημένη συλλογή από απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις (FAQ) και άρθρα. Μπορείτε να διαβάσετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία ή επιλέξτε μια υποκατηγορία που σας ενδιαφέρει. Γενικές οδηγίες σύνδεσης σε τηλεδιάσκεψη με προσωπικό υπολογιστή μέσω της εφαρμογής ePresence.

Λύση

Για την σύνδεσή σας σε μία τηλεδιάσκεψη μέσω του προσωπικού σας υπολογιστή, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων ePresence, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Για τη σύνδεση σας στην τηλεδιάσκεψη επιλέξτε τον σύνδεσμο (link) στο τέλος του email της πρόσκλησης συμμετοχής που έχετε λάβει όπου αναφέρεται: «Για να λάβετε μέρος στην τηλεδιάσκεψη ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο μέσα στα χρονικά πλαίσια που αναφέρονται παραπάνω.»
 2. Ο περιηγητής (browser) καταρχήν θα ελέγξει αν έχετε εγκαταστήσει την Java, και αν όχι θα σας μεταφέρει αυτόματα στην ιστοσελίδα http://www.java.com έτσι ώστε να την "κατεβάσετε" (Free Java Download) και στη συνέχεια να την εγκαταστήσετε. Θα πρέπει στη συνέχεια από τον Πίνακα Ελέγχου (control panel) αν διαθέτετε Λειτουργικό Σύστημα Windows, ή από τις Επιλογές Συστήματος (System Preferences) άν διαθέτετε υπολογιστή Mac, να κατεβάσετε σε Medium το επίπεδο ασφάλειας (security level) της java. 
 3. Κατόπιν ο περιηγητής (browser) θα ελέγξει αν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή VidyoDesktop Client.  Αν δεν την έχετε εγκαταστήσει θα ανακατευθυνθείτε σε μια ιστοσελίδα από την οποία θα μπορέσετε να "κατεβάσετε" την εφαρμογή και να την εγκαταστήσετε σε 3-4 βήματα. Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής  επαναλάβετε τη διαδικασία από το Βήμα 1.
  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε MAC OS και ο web browser δεν σας ανακατευθύνει στη σελίδα του ePresence, κατεβάστε και εγκαταστήστε τον Mozilla Firefox browser, αντιγράψτε το πρώτο link του email και επικολλήστε το σε μια σελίδα του Mozilla browser. Δηλ. ενεργοποιείτε το link και κάνετε όλη τη μετέπειτα εγκατάσταση χρησιμοποιώντας τον Mozilla browser. Αυτό μάλλον θα λύσει το πρόβλημα.
 4. Κατόπιν συνδέεστε στην τηλεδιάσκεψη με χρήση του Η/Υ σας, web-camera και ακουστικά/μικρόφωνο (η επικοινωνία και η ποιότητα ήχου της τηλεδιάσκεψης συνολικά για όλους τους συμμετέχοντες είναι καλύτερη εάν χρησιμοποιείτε ακουστικά αντί για ηχεία).
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά η εφαρμογή VidyoDesktop Client πρέπει οι TCP θύρες (ports) 80 outgoing connection και 443 outgoing connection να είναι ελεύθερες.  Αν ο firewall του υπολογιστή σας μπλοκάρει τις συγκεκριμένες θύρες θα πρέπει είτε ο firewall να ρυθμιστεί κατάλληλα ώστε να επιτρέπει τη διακίνηση δεδομένων μέσα από αυτές τις θύρες είτε να απενεργοποιήσετε τον firewall για το διάστημα που λειτουργεί η εφαρμογή VidyoDesktop Client.
 5. Αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στην τηλεδιάσκεψη στην οποία έχετε προσκληθεί να συμμετέχετε, ενημερωθείτε περαιτέρω από τις άλλες εγγραφές της κατηγορίας αυτής που ασχολούνται με επιμέρους προβλήματα κατά τη σύνδεσή σας σε μία τηλεδιάσκεψη μέσω της εφαρμογής του ePresence. Επιπρόσθετα μπορείτε να δείτε βοηθητικά έγραφα και video στην ιστοσελίδα http://epresence.grnet.gr/support.phpΑν το πρόβλημα παραμένει ζητήστε την τεχνική υποστήριξη του ΥΚ & ΚΔΔ του ΔΠΘ (δείτε στοιχεία επικοινωνίας στο τέλος της παρούσας εγγραφής).

 

————————————————————————————————————-------———————————————

 

Όλες οι παραπάνω οδηγίες αναφέρονται στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για τη σύνδεσή σας εντὀς των χρονικών πλαισίων μίας τηλεδιάσκεψης. Αν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε τα απαιτούμενα προγράμματα (Java, VidyoDesktop Client) εκ των προτέρων (εκτός των χρονικών πλαισίων της τηλεδιάσκεψης) θα πρέπει να εκτελέσετε τα ακόλουθα βήματα: 

 1. Να εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση της Java από την διεύθυνση: http://www.java.com
 2. Να κατεβάσετε το επίπεδο ασφάλειας (security level) της java σε Medium, από τον Πίνακα Ελέγχου (control panel) αν διαθέτετε Λειτουργικό Σύστημα Windows, ή από τις Επιλογές Συστήματος (System Preferences) άν διαθέτετε υπολογιστή Mac. 
 3. Να εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση του προγράμματος VidyoDesktop Client το οποίο θα κατεβάσετε από τη διεύθυνση:

 ————————————————————————————————————-------———————————————

 

ΥΚ & ΚΔΔ του Δ.Π.Θ.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 25410 79208 / 25410 79203

e-mail: teleconf@duth.gr 
Βοήθησε αυτό το άρθρο; ναι / οχι
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Υπολογιστικό Κέντρο - Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων